Magnetarion Varázsakadémia
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Magnetarion Varázsakadémia....Ahol a varázslat újjászületik....
 
KezdőlapKezdőlap  Diákjaink  Tanáraink  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Hirdetések!

Szabályváltozás!!!!

Játékok jelölése:

KM-es játék : vörös

Admin játék: sárga

Tanórák: kék

Mini játékok: zöld

Privát játékok: lilaHázpontok
házpontok


Khimeras
0
Auctoritas
0

Favoritus
0

Professzoraink

 

 A VARÁZSVILÁG MÚLTJA ÉS JELENE

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
Admin
Admin


Csatlakozás dátuma : 2019. Jan. 14.
Hozzászólások száma : 665

A VARÁZSVILÁG MÚLTJA ÉS JELENE Empty
TémanyitásTárgy: A VARÁZSVILÁG MÚLTJA ÉS JELENE   A VARÁZSVILÁG MÚLTJA ÉS JELENE Icon_minitime2023-02-12, 14:32

Magnetarion világa - A kezdetek


A világ keletkezésekor az első lények a sárkányok voltak. Évszázadok teltek el úgy, hogy egyéb más lények jelentek meg. A sárkányoknak hajdanán csak 4 faja volt. Nem úgy, mint a ma ismert több száz faj. Nem voltak Magyar Mennydörgők...stb.
Csak 4 fajta. Kékek, zöldek, pirosak és barnák.

A kékek jobban kedvelték a vizet és annak környékét. Királyuk Waldter, kinek testét a víz mindenszínű kékje fedte.

A barnák a sivatagos, kopár, földes területet kedvelték jobbára. Királyuk Earessztrassza, kinek testét a homokdűnék homokját idéző pikkelyek fedték.

A pirosak nagy tüzek, vulkánok környékén éltek. Királyuk Fireblaze, kinek testét a vörös különböző árnyalataiban tündöklő pikkelyek fedték, melyben megtalálható volt a megkövült láva színe.

A zöldek a hegyeket szerették jobban, bár sűrűn megtalálhatóak voltak az erdőkben is. Királyuk Windtress pikkelyei a felhők tisztaságát tükrözték így nemzedékétől eltérően fehéres volt.

Lényükből adódóan világon elsőként ők bírtak a mágia áldásával. Igaz nemzetségükben akadtak olyan sárkányok melyek bírtak hasonló áldással, de ezek ritkák voltak.
Miután megjelent az ember a világban Istenként tisztelték eme négy királyt. Imádkoztak hozzájuk és keresték a kegyeiket. Akkoriban a sárkányok nem voltak harciasak. 
Akkor törtek ki harcok, ha az ki lett provokálva. 
Mivel Istenként tisztelték a sárkányokat kialakult egy kutusz.

A kultuszoknak volt 1-1 főpapja. Ők álltak legközelebb az Istenekhez. Mindegyiknek volt 1 tárgya melyet a Srákánykirály adott neki kinevezése jogán. Ezen tárgyak, eszközök hatalmas erővel rendelkeztek. S ezek mellett képesek is voltak a tulajdonosok mágiát alkalmazni. Ez az áldás a szaporodáson keresztül átadható volt. De kevesen éltek az elején ezen megosztással. Így a varázshasználók kevesen voltak, nagyon kevesen.
Így teltek el évszázadok békében és bőségben.

Ez idő tájt történt, hogy két király szerelembe esett. S megtörtént az, ami képtelenségnek tűnt. Megszületett a fény sárkánya, s vele együtt a sötétség sárkánya is. A tojások sosem keltek ki.
Ahogy az évek teltek tovább az emberek közt megnőtt a varázshasználók száma, de még így is számuk csekély volt.
Az emberek közt elindult egy hatalomvágy, s nem akarták többé tisztelni a sárkányokat, inkább szolgákká tenni őket. Így felkelések törtek fel a sárkányok ellen.
Egy ilyen felkelés közepette az embereknek sikerült elpusztítaniuk a sötét és fény sárkányok tojásait. Ez volt az a hatalmas katasztrófa, mely arra késztette a királyokat, hogy elhagyják az emberiséget és száműzetésbe vonuljanak.
Ahogy végig repültek a világon könnyeikkel áztatva növényt, földet, embert és állatot, szétszórták a mágiát. Így ennek következtében a világon megnőtt a mágia és egyre több lény bírt ezzel.
Az emberek a mágia és sárkányarany segítségével a sárkányokat el - elfogdosták, majd kísérleteztek rajtuk. Ennek hatására jöttek létre a most ismert sárkányfajok.
A világot átáztató sárkánykönnynek hála megannyi mítikus lény, és varázslény jött létre és született meg az erős mágia hatások miatt.
Az embereket se kímélte ez a hatás, köztük is megnőtt a mágia használók száma.
A Sárkánykultusz megmaradt, de immár titkos rend lett Sárkány rend (Ordo Draconis) néven.
A Sárkány rend tagjai sárkányos nyakláncot hordanak,
Ebben az időben alakult meg a SárkányVadászok (Draco Venatore)s, kik arra tették fel életüket, hogy elkapják és rabszolgasorsba küldjék a királyokat. A társaság tagjai egy fekete sárkánytetoválást hordanak az alkarjukon. Az évszázadok során ők voltak azok, akik az elszabadult és megvadult sárkányokat elkapták s láncra verték.

Waldter:
Magyarországon a Balaton alatt élt a hatalmas barlangjában. Mikor elhagyta a fészkét maga után beomlasztotta. Így ezért nem találtak rá az emberek és valószínűleg sohasem fognak. Testét kék pikkelyek fekték. A kék minden árnyalatában pompázott. De többnyire a közelében lévő víz színét vette fel mindig. A vízhez kötődött a legjobban. Halak és vízinövényeket védte. Az emberek, mint a vizek istenét tisztelték. Imákkal, ajándékokkal próbálták kegyét elnyerni a bőséges fogás reményében.

Earessztrassza:
Valahol a mai Szahara területén volt a barlangja. Erejének köszönhetően a homok nem temette be míg ott élt. De, amikor elhagyta azt, távozott az erő így a homok az évek alatt szinte teljesen betemette. Így megtalálni szinte lehetetlen. Pikkelyeinek homok színe volt.
Az utazók, kik a homokdűnén akartak átkelni, sokszor imát és áldozatott mutattak be a sárkénykirály előtt, hogy vezesse őket át a területen mindennemű bonyodalom nélkül.

Fireblaze:
Nem volt külön saját barlangja. Egyik aktív vulkántól repült a másikig és költözött oda míg a vulkán vissza nem aludt. Ha az egyik ilyen vulkanikus terület jobban megtetszett a számára akkor tudta befolyásolni annak működését, de csak hetekig, hónapokig. Pikkelyeinek színe a vörös különböző árnyalataiban tündökölt. De megtalálható volt benne a megkövült láva színe is. Emberek félték őt és imádkoztak hozzá, hogyha egy vulkán kitört hagyja el a helyet minél hamarabb.

Windtress:
Ő volt az, aki a legközelebb állt a szélhez, mint természeti elemhez. Neki nem egy barlangja volt, hanem sok. Kedvelte a magas hegyeket, ahol a szél erősebb volt a levegő ritkább és tisztább. Szinte minden földrészen volt "fészke". Pikkelyei a felhők tisztaságát tükrözték.
Az akkori emberek, őt kedvelték a legjobban a hűs szellők miatt, amit a jó kedvéhez kötöttek. De, amikor a szél szellőből tombolni kezdett, félni kezdték és bármit megtettek, hogy kiengeszteljék őt és a vihar vagy tornádó, ami megjelent, tovább menjen.

A varázsvilág mai jellemzői:

   A Roxforti háborút követően (1998) a sötétség erői felléptek a jók ellen és fordítva.Roxfortban a csata befejeződött, de a háború a világra kiterjedt. Csak 1 évig tartott, de igen véres volt. Aminek köszönhetően mindkét oldal súlyos veszteségeket szenvedett, de a semlegesek is, akik egyik oldallal sem szimpatizáltak. A túlélő semlegesek csendesen varázsló kolóniákba vonultak. A két oldal is visszavonult sebeit nyalogatni. 
    A háborúban megsemmisült a Mágiaiügyi Minisztérium is, így nem volt, aki rendet fenntartsa. Így megalakult az Arkánum. Az Arkánum, egy "kerekasztal" volt, ahol nem létezett tényleges vezető. A kerekasztali tanács döntött minden kérdésről. Az Arkánum az egész világot lefedi és irányítja. Nincs külön részlege egyik nemzetnek sem. A kerekasztal tagjai mind egy egy kisebb részlegnek a vezetői. Ilyen kisebb részlegek például oktatás, pénzügyek, egészségügy... stb. A vezetőség megszeghetetlen esküt tett le, hogy a világ helyreállításán és jobbá tételén fáradozik egyik oldalnak sem engedve semlegesek maradnak. Az Arkánum belefolyt a Mugli világ vezetésébe is, de csak annyira, hogy a megmaradt varázslók békében tudjanak élni kolóniákba vagy esetleg a muglik közt megbújva. A helyre állítás nem ment zökkenőmentesen pénz nélkül, ezért a gazdagabb nemesi családok nagyobb adót kaptak és a mugli világi bankrendszerbe is beszivárgott a varázslóvilág.
   Az iskolák többsége megsemmisült vagy tanárok és diákok nélkül maradt. Évek kellettek mire a Arkánumnak sikerült úrrá lenni a helyzeten úgy, hogy 1-2 iskola elkezdhesse újra az oktatást. De így is kevés volt a diák és rengeteg hely volt szabadon és betöltetlenül a világban. Az oktatás minősége ekkor igen csapnivaló volt, mert a Arkánum félt, hogy újabb háború törhet ki s emiatt komolyan korlátozta az oktatást. Ennek hatására alig voltak végzős diákok és közülük is alig voltak páran, akik jelentős tudással bírtak. 
Így teltek az évek és a helyzet nem látszott javulni. 

    Ekkor került képbe Norina Filtro, Riviai Jorg, és Rosie McGalagony és az ő elképzelésük az Elit Iskoláról a Magnetarionról ahol a lehető legjobb képzést kapják majd a diákok. Az iskolát a Arkánum támogatja de nincs beleszólása az oktatásba a múlt elkerülése végett. Mindezekért cserébe az iskola diákjai a lehető legjobb képzést kapják és ők adják majd az új varázslóvilág gerincét és vezetőségeit. 

Vissza az elejére Go down
 
A VARÁZSVILÁG MÚLTJA ÉS JELENE
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Magnetarion Varázsakadémia :: Üdv a Magnetarion világában! :: VARÁZSVILÁG ÉS AZ ISKOLA-
Ugrás: