Magnetarion Varázsakadémia....Ahol a varázslat újjászületik....
 
KezdőlapKezdőlap  Diákjaink  Tanáraink  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Hirdetések!

Szabályváltozás!!!!

Játékok jelölése:

KM-es játék : vörös

Admin játék: sárga

Tanórák: kék

Mini játékok: zöld

Privát játékok: lilaHázpontok
házpontok


Khimeras
0
Auctoritas
0

Favoritus
0

Professzoraink

Megválaszolatlan üzenetek megtekintése
 

Kereskedelmi negyed

 
TémákHozzászólások
Legutolsó üzenet
Nincsenek új hozzászólások

Talár felár szabászat


A talár – felár szabászatban furcsa módon bárki tud vásárolni, akár szegény akár gazdag emberről beszélünk. Az árak ugyanis attól függően változnak, hogy milyen anyagi lehetőségei vannak a betévedő vásárlóknak. A boltban varázspálcánkkat kell egy kis szerkezethez érinteni, mely összeköttetésben áll a mágikus bankrendszer összes elemével, így nem lehet átvágni például azzal, hogy valaki külföldi bankban tárolja a pénzét. A szabászatban a tulajdonos és az eladó mellett egy kobold is ténykedik a háttérben, akinek a feladata a bankrendszer felé a szabászat vendégeinek a pálcáját figyelni.

1122021-09-05, 14:53
Mesélő 41. Őszi szünet - Előkészületek
Nincsenek új hozzászólások

Philippino Kisállat kereskedése


Philippino kisállat kereskedésében a Magnetarion diákjai gyakran megfordulnak, hiszen kis kedvenceik nagy része innen származik. Az egyszintes üzlethelyiség amilyen tágas, olyan zsúfolt is. A megszokott macskák, patkányok, varangyok és baglyok mellett Madam May, a bolt tulajdonosa által kifejlesztett fajok is megtalálhatók, például az északi csürlő (szőrös fejű, csupasz lábú tenyérnyi teremtmény), vagy a mókamaki (majomhoz hasonlító, színváltós állat hatalmas kezekkel). A vásárlók a kereskedésben beszerezhetik kedvenceiknek való ruhadarabokat, eledeleket, vitaminokat és sok egyéb kiegészítők is. A 34 éves Madam May apja, Philipp hagyományait követve kiskora óta imádja az állatokat. Rengeteg kiskedvenc között nőtt fel, így hamar lehetősége nyílt kitanulni a szakmát, és már akkor eldöntötte, hogy hobbijának szenteli életét. 24 éves kora óta boldog házasságban él egy Adam Lawson nevű, folyton jókedélyű félvér varázslóval, akivel gyakran össze lehet találkozni a kisállatboltban.
1262023-01-03, 16:02
Admin 112. Kisállat beszerzése - Selalia - Layla
Nincsenek új hozzászólások

Pávatoll Nagykereskedés


A pávatoll nagykereskedés az iskolába készülő diákokat ruházza fel különböző tanfelszerelésekkel. A kis üzlethelyiség zsúfolásig tele van a különböző féle pennákkal, tintákkal és pergamenekkel. A hagyományosak mellett rengeteg ritka, vagy különleges termék is fellelhető. A diákok különösen kedvelik az illatos, vagy éppen színváltós tintákat, vagy a faragott mintás pennákat. A boltban átható, friss pergamen illat terjeng. A gyertyával megvilágított szoba minden szabad (nem bepolcozott) falfelületére híres mágusok portréját lógatták. Mr Becklor, a 67 éves mogorva eladó unalmas, vásárló mentes perceiben gyakran elbeszélget velük. Szívesebben tölt időt szeretett faliképeivel, mint a hús vér emberekkel. Ha teheti, senkihez nem szól hozzá, de ha mégis erre vetemedne, akkor is valami eldurvulni készülő patáliát hárít el üzletében, vagy hébe hóba válaszol egy-egy vásárló kérdésére. Mr Becklor igen intelligens ember. Senki nem tudja, miért éppen egy boltot irányít, amikor az ő elméjével akár mágiaügyi miniszter is lehetett volna belőle. Ő maga viszont tökéletesen meg van elégedve a saját, nyugalmas életével. Sosem volt a nagy felhajtás híve, nem szeretett a középpontban lenni.
00
Nincsenek új hozzászólások

Aurelia qviddicsbolt


Aurel Burntnek, az egykori sztárjátékosnak a válogatottból való visszavonulása után a kviddicstudásán kívül nem maradt semmije. Egykori jól jövedelmező állása elvesztésével pénz szűkében kénytelen volt kitalálni valamit. Így jutott arra a döntésre, hogy kviddicsboltot nyit Holand-ben, melyet Auréliának nevez el. Így egyszerre élhette ki a sport iránti vágyát és biztosította magát anyagilag. Mindennek mára már 30 éve. Az egykor még kis hobbibolt hatalmassá nőtte ki magát. Erdély szerte a legismertebb sportmárka az Aurélia. A hatalmas, emeletes üzletben (már már áruházban) egy külön szintet kaptak a seprűk, és az azt karbantartó felszerelések, melyek között hatalmas a választék. Ezek mellett a többi szinten kaphatóak különböző sporttalárok, kviddicslabdák és ütők, a kviddicsről szóló összes Könyv, sőt, Mr Burnt még cikeszfényezőt is üzemeltet a raktárhelyiségben. Mr Burnt olyan ember, aki valóban büszke lehetett életében elért sikereire (akár mint játékos, akár mint boltvezető).
00
Nincsenek új hozzászólások

O'Neil Nemzeti Bank


A Bankot alapította egy kobold ikerpár, Magnus és Mathias O’Neil. Jómódú családból származtak, mivel a család több generáció óta a pénzügyi dolgokkal foglalkozott. A bank eredeileg Norvégiában működött, de a háború után a megmaradt koboldokkal együtt ide helyezték székhelyüket. Ez volt az az épület, amit körülbelül 30 évvel később a koboldok megvettek, és elkezdték renoválni, hogy kihozzák belőle azt a stílust, ami az eredeti. A bejárathoz csináltattak két, Norvég Tarajos sárkányt, amik magasan emelkedtek az égig. Az ajtón belépve, hatalmas fényárban úszott a 100 méter hosszú terme, aminek a legvégén egy kovácsoltvas ajtó ékeskedett, elzárva az idegenektől a széfeket, ami az alaksorba vezetett a volt bordély mélyébe. Két oldalon a rengeteg csavart, sárkány motívummal ékesített oszlopok között találhatóak meg az ügyintézőknek az asztalai, amik rendezetten helyezkedtek el. A kovácsoltvas ajtón benyitva, pár lépés távolságra már a Cave Malicium fogadja a bankba látogatókat, akik Százfűlé főzetet használnának, elkerülve az illetéktelen behatolókat. A lépcső szélesen viszi le a pénzükért be-, és kivevő látogatót, ami egy tükörlabirintus szobába torkollik. A helyes utat csakis kizárólag az ott dolgozó, igen képzett, és magas tudású koboldok tudnak, aminek a végén végre beléphetnek a széfekhez vihető csílékhez. Több sín volt, mindegyiken egy-egy csíle, ami különböző helyekre vitték a banki látogatókat, attól függ, hogy mennyire voltak jómódúak. Minél mélyebbre megy az illető, annál jómódú családból származik, mint az, akinek feljebb található a széfje. Minden széf előtt is igen erős varázslatok, és szerkezetek védik: hatalmas, koboldok által készíttetett zárszerkezetek, és koboldmágiával ellátott, behatolók ellen nyújt védelmet.
00
Nincsenek új hozzászólások

Gregorovitch varázspálca boltja


A boltot a háború után vásárolta fel Mykew Gregorovitch, a londoni varázsló pálcaboltja után, a birtok kereskedelmi központjában. A bolt eredeti tulajdonosát – feltételezhetően halálfalók – megkínozták, és kitörölték a memóriáját, így a Szent Mungóba került gyógykezelésre, ahol pár hónappal később meghalt. Így kapva az alkalmon, megvette a volt, lepukkant régiségekkel teli helyet, hogy megalapítsa pálcaboltját. A helyiség egy két szintes, és eléggé tágas ahhoz, hogy a legjobb minőségű pálcákat árulja. Meg is találta benne a fantáziát: a pult mögött, illetve az emeleten szépen faragott, tölgyfából készített polcrendszerek helyezkednének el. A fantáziáját még tovább dolgozta azzal, hogy a bolt közepén egy nagyobb fajta, erős fát képzelt el, amit elültetve, mágia segítségével megnöveszt, ami lombozat nélküli, aminek a vastag ágait kifaragja, és azokba rendezné el a dobozokat a jobbnál jobb minőségű pálcákkal, és mivel a bolt nagy részét még így is üresnek érezte, az ajtóba két nagy, norvégiai macskát képzelt oda. Az elképzelés után nem sokkal be is teljesedett az álma: elkészült a boltja. A pálcák a legnagyobb gonddal elkészült darabok voltak, amiket fa fajtánként válogatott szét a polcain. Már csak a név hiányzott, amit gyorsan kitalált: Magic wand. A nyitásnál rengetegen odatolongtak, a helyi lappal együtt, hogy gratuláljanak a mesterműhöz. Hiszen Ollivander mellett ő a második legnagyobb pálcakészítő.
71322023-09-13, 22:59
Garrgantis Valacar Újoncok pálcavásárlása
Nincsenek új hozzászólások

Vilde Andersen Könyvesbolt


A könyvtár történelme a sötét középkorig nyúlik vissza, egy bizonyos Vilde Andersen nevű boszorkányig. Vilde egy Norvég falucskában tengette napjait és két pestis között úgy gondolta, hogy keres valami elfoglaltságot. Parányi házuk padlásáig merészkedve elöntötte az arcát a forróság. Tudta, hogy nem jót cselekszik, azonban hajtotta a vágy, hogy megtudja, hogy mi rejlik a kopott padlásajtók mögött. Az ekkor még 14 éves Vilde ámulattal nézte a tengernyi könyvet és papírhalmot, ami csinos tornyokban állt a padlón. Melléjük érve megérezte azt, amit keresett. Attól a perctől fogva összekötötte őt valami a könyvekkel. A megmagyarázhatatlan kapocs annyira erős volt, hogy csaknem felemésztette Vildét. Későbbi házasságai érdekházasságok voltak, a pénz kellett neki, hogy könyvtárat nyithasson. Három házasság után elegendő pénzre tett szert, hogy megvegyen egy parányi épületet Holand szívében. Berendezte első könyvtárát, ami nagy népszerűségnek örvendett. Vilde kicsattant a boldogságtól és a könyvimádata nem múlt el haláláig. A három házasságából öt gyermeke született, mindegyiket valamilyen könyvekkel összeköthető pályára helyezett el. A gyerekek beleszerettek a könyvekbe, így nem volt kérdés, hogy Vilde hagyatékát nemcsak, hogy továbbörökítették, de az Andersenek minden generációjában voltak valakik, akik bővítették ősük mesterművét. A háború után egyik örököse megtudta rendelkezésére bocsátanak egy boltot Magnetownban. Az apró könyvtár többszörös tágítóbűbájjal van ellátva, amit minden évben meg kell ismételniük a tulajdonosoknak, ugyanis hiába van fenntartva egy pince és egy padlás, valamint több ezer könyvespolc, az egyre gyarapodó könyveket lehetetlen bezsúfolni. A könyvek ábécésorrenden kívül, téma szerint vannak elhelyezve. A fekete mágiától elkezdve, a jóslás különböző módján keresztül, a varázslók házi praktikáin át, egészen a szépirodalmi művekig, minden megtalálható a könyvtárban. Amikor a birtokra költöztek egy részt átalakítottak bolttá, ahol a kötelező olvasmányokat és tankönyveket meg is vásárolhatták a diákok, ám a szegényebb sorsú varázslótanoncok akár kölcsönzött könyvekből is tanulhatnak.
4612022-01-02, 15:51
Mesélő 61. Téli szüneti problémák
Nincsenek új hozzászólások

Jörd Mágikus Kertje


Christian ”Chris” Phlox vette át a nagyapjától a családi üzletet. A bolt azon részén ahol a vásárlók is tartózkodhattak, tele van a legkülönfélébb cserepes gombákkal és gyógynövénnyel, de megtalálható köztük néhány ritkább példány is. Legyen az a kertbe szánt mérges muskátli, vagy ép bájitalba való boszorkányfű. A rengeteg növénytől nem is látni az üzlet falait, valamint a padlót és a plafont is benőtték a különféle mohák és zuzmók. Az egész bolt egy jó sűrűn benőtt erdő hangulatát kelti. A pult mögötti polcon különféle házi készítésű bájitalok (amik a kártevők elűzésére, kiirtására valók vagy ép a növény fejlődését segíti) és különféle szárított nővények tucatjaival van tele. A kereskedés mögött található egy kisebb üvegház, ahol a legtöbb árut saját kezűleg termeszti a tulaj. Amennyiben a keresett növény nem található az üzletben, némi közvetítői díj ellenében nagy eséllyel megrendelhető. Lehetőség van még továbbá néhány legendás lény ürülékének felhasználásával készített trágya rendelésére is. E bestiák a következők: Egyszarvú, Hippogriff és Sárkány. Chris a húszas évei végén járó teljesen átlagos kinézetű ember. Szívesen ad tanácsot a gyógynövények megfelelő ápolásáról, de ha már huszadjára jár nála valaki, hogy ismételten kiirtotta a nemrég vásárolt növényét, az könnyen a bolton kívül találhatja magát. Emellett rajong a kviddicsért is, így erről a témáról is nyugodtan lehet vele társalogni. A nemzeti válogatott zászlaja rajta az elvarázsolt kabalával ott lóg a pult mögötti egyik polcról lefelé

2532022-02-06, 10:42
Mesélő 57. Holdfátyolka beszerzése.
Kereskedelmi negyed Empty
 Témák  Hozzászólások  Szerző  Megtekintés  Legutolsó üzenet 
No message.
 Vissza az elejére 
Jelenlévő fórumozók: Nincs
Moderátorok:Nincs
Engedélyek ebben a fórumban:Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Rendezési feltétel:  
Ugrás:  
Új hozzászólások Új hozzászólások
Új hozzászólások [ Népszerű ] Új hozzászólások [ Népszerű ]
Új hozzászólások [ Lezárt ] Új hozzászólások [ Lezárt ]
Nincsenek új hozzászólások Nincsenek új hozzászólások
Nincsenek új hozzászólások [ Népszerű ] Nincsenek új hozzászólások [ Népszerű ]
Nincsenek új hozzászólások [ Lezárt ] Nincsenek új hozzászólások [ Lezárt ]
Közlemény Közlemény
Globális közlemény Globális közlemény
Kiemelt Kiemelt